Heb je een vraag met betrekking tot onze webshop, producten of leveringen? Lees onze veelgestelde vragen en wellicht staat het antwoord er tussen.

 

Ik kan niet afrekenen in de webshop?

Dat klopt, er zit geen betalingssysteem achter onze webshop. Je kan de betaling voldoen bij aflevering van het haardhout aan onze chauffeur. Het helpt ons als je gepast kan betalen.

 

Kan ik pinnen bij levering? 
Je kunt je bij ons niet pinnen. Het helpt ons als je het bedrag contact en gepast kunt voldoen bij aflevering van het haardhout.

 

Wanneer wordt mijn bestelling afgeleverd?

Bestellingen die vóór donderdag 18:00 uur zijn besteld, worden de eerstvolgende zaterdag geleverd. Bestellingen ná donderdag 18:00 uur, worden in de week erna op zaterdag geleverd. Tenzij je een andere zaterdag kiest tijdens het bestelproces. Door drukte kan het voorkomen dat wij van het bovengenoemde schema moeten afwijken.

 

Kan ik ook op een andere dag geleverd krijgen dan zaterdag?

Indien gewenst kan dat. Hiervoor kan je contact opnemen via bestellen@vanderkorputhaardhout.nl. We zullen dan de mogelijkheden voor een alternatief levermoment bespreken.

 

Waar wordt mijn bestelling geleverd?

We zullen het haardhout losgestort afleveren op de verharde stoep of in een parkeervak. Onze chauffeur bepaalt ter plekke waar hij het haardhout het beste kan kiepen.

 

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Je kunt je bestelling alleen vóór de donderdagavond 18:00 uur annuleren, voorafgaande aan de zaterdag dat het haardhout geleverd zou worden. Neem hierover contact met ons op via bestellen@vanderkorputhaardhout.nl.

 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Dit kan alleen als er een tekortkoming is in de levering of ons product. We zullen in dit geval de mogelijkheden met je bespreken op tot een oplossing te komen.  Neem hierover contact met ons op via bestellen@vanderkorputhaardhout.nl.

 

Per welke hoeveelheid kan ik haardhout bestellen?

Je kunt bij ons vanaf één kubieke meter (1 m³) haardhout bestellen. Het haardhout wordt altijd losgestort geleverd.

 

Wat is een losse kubieke meter (m³)? 

Wij verkopen kant en klaar gekloofd hout per losgestorte kubieke meter, ook wel m³. Dat betekent dat wij het haardhout losgestort komen afleveren. 

Een losgestorte kubieke meter (1 m³) levert na het opstapelen circa 0,65 tot 0,7 m³ gestapelde blokken op.

 

Wat is het verschil tussen losgestort en gestapeld haardhout?

Wij leveren enkel losgestort haardhout. Bij losgestort haardhout zit er meer ruimte tussen de houtblokken dan bij gestapeld haardhout. Wanneer je haardhout opstapelt zit er minder ruimte tussen de blokken. Hierdoor is het verschil te verklaren tussen losgestort en gestapeld haarhout.

Drie kubieke meter losgestort (3 m³) haardhout is ongeveer gelijk aan twee kubieke meter gestapeld (2 m³) haardhout.

 

Wat is hardhout?

Beuken, Eiken en Essen vallen onder hardhout. Hardhout heeft als eigenschap dat het lang brandt en lang warm blijft. Als je meer wilt weten over houtsoorten kan je dat op onze website lezen.

 

Wat is zachthout?

Een zachte houtsoort is Berkenhout. Zachte houtsoorten geven heel snel veel warmte af. Ideaal om de kachel mee aan te maken en snel op temperatuur te brengen. Als je meer wilt weten over houtsoorten kan je dat op onze website lezen.

 

Wat wordt bedoelt met mix haardhout?

Mix haardhout bestaat uit een combinatie van Eiken, Beuken en Essenhout of een combinatie van Eiken, Beuken, Berken en Essenhout.

Andere combinaties zijn niet mogelijk. Het is wel mogelijk om een enkel een houtsoort te bestellen, indien deze soort voorradig is.

 

Ik wil alleen kleine of grote blokken geleverd krijgen, kan dat?

Onze blokken worden gezaagd op 27 cm. Het is natuurlijk mensenwerk, daarom kan het voorkomen dat een blok een beetje groter of kleiner is. Het is tijdens het zagen en kloven niet mogelijk om handmatig de kleine of grote blokken uit te zoeken.

 

Wat is beter hard- of zachthout?

De warmteopbrengst van hard- en zachthout is nagenoeg gelijk.

Echter brandt zachthout sneller op en geeft een hele hoge warmteopbrengst in en voor een korte tijd. Hardhout heeft meer een gloeiende eigenschap en geeft een langere periode warmte.

  

Kan ik stammen laten bezorgen?

Wij verkopen geen stammen haardhout.

 

Er zitten veel snippers tussen mijn haardhout, hoe komt dat?

Ons haardhout wordt tijdens het zaag- en kloofproces tweemaal grondig gezeefd. Hierdoor worden de meeste snippers eruit gezeefd. Echter is het niet te voorkomen dat er snippers tussen de blokken meekomen. Dit komt bijvoorbeeld doordat er snippers loskomen van de blokken als het haardhout uit de droogoven komt. Maar het voordeel is dat deze snippers goed te gebruiken zijn als aanmaakhoutjes in de kachel.

 

Kan ik op jullie terrein zelf haardhout komen zagen?

Nee, in verband met de veiligheid het is niet mogelijk zelf haardhout op ons terrein te komen zagen.

  

Kan ik jullie aanhanger lenen?
Nee, het is niet mogelijk om bij ons een aanhanger te lenen. Wij komen het haardhout losgestort leveren of je kan bij ons je bestelling op afspraak komen afhalen. Bij afhalen dien je zelf voor vervoer te zorgen.

 

Kan ik het haardhout zelf komen afhalen?
Ja, dat is mogelijk. Je kunt enkel op afspraak je bestelling bij ons komen afhalen. Het is niet mogelijk om je kofferbak te vullen met haardhout, omdat wij dan niet kunnen laden met onze shovel. Ons advies is daarom ook altijd om met een aanhanger te komen.

Als je de mogelijkheden wilt bespreken over het zelf af komen halen van haardhout, kan je hiervoor contact met ons op nemen via bestellen@vanderkorputhaardhout.nl.

 

Kan ik haardhout laten bezorgen? 

Ja, je kunt je bestelling haardhout laten bezorgen. De bezorgkosten worden berekend op basis van de afstand in kilometers. Onze bezorgregio is binnen een straal van circa 20 km rondom Dongen. Daarbuiten kunt je contact met ons opnemen via bestellen@vanderkorputhaardhout.nl om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wat gebeurt er met de door mij ingevulde gegevens?

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het inplannen en kunnen bezorgen van je bestelling. Wij hebben geen digitaal klantenbestand waar je gegevens in worden opgeslagen.

Je vindt onze privacy policy hier.